Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років
Опубліковано 08 травня 2023 року о 13:16

Сьогодні, 8 травня 2023 року, Україна та увесь цивілізований світ вшановують пам’ять тих, хто загинув у Другій світовій війні 1939-1945 років. Відзначення завершення Другої світової війни в Європі 8-го травня – це європейська традиція, до якої приєдналася і Україна у 2015 році.

Друга світова – це трагедія всього людства, яке заплатило непомірно високу ціну за хворобливі амбіції політиків, які вірусом нацизму інфікували мільйони тих, хто взявся за зброю для завоювання нових земель і підкорення інших народів. Ці шість довгих років були сповнені війною, горем, кровопролитними боями, розрухою, знищеними містами та селами, звірствами, масовими стратами, Голокостом, згубленими життями десятків мільйонів людей.

Лише єдність народів та спільні зусилля провідних країн світу дозволили подолати нацизм у 1945 році. Після кровопролитної Другої світової здавалося б на нашій планеті мав назавжди настати мир. Адже були встановлені міжнародні правила та лад, що діяли більше як півстоліття.

Однак росія, взявши на озброєння методи Третього Рейху, взялася сьогодні за руйнування міжнародного ладу та знищення незалежної і миролюбної України. У своїх загарбницьких цілях російське керівництво відкрито вдається до пропаганди та маніпуляції, цинізму та відвертої брехні, з юного віку закладаючи у голови наймолодших своїх громадян ненависть до усього українського та України.

Російські військові, забувши про поняття солдатської та офіцерської честі, руйнують цивільну інфраструктуру, атакують ракетами житлові будинки, лікарні, школи, вбивають дітей, жінок, літніх людей.

Російські окупанти ганебно і цинічно шантажують увесь світ ядерною катастрофою, захопивши Запорізьку АЕС, тримаючи у заручниках та катуючи мирних українських атомників, обстрілюючи ядерні об’єкти України.

Свого часу злочинці Третього Рейху теж вірили у вседозволеність та безкарність, однак відповідальність і плата за злочини настала. Так само настане й день відплати для тих, хто сьогодні сповідує ідеологію «рашизму» та зі зброєю в руках прийшов на українську землю. За маніакальні бажання знищувати, вбивати та руйнувати неодмінно доведеться постати перед новим Нюрнберзьким трибуналом.

Згадуючи пам'ять жертв Другої світової, обов’язково маємо пам’ятати й тих, хто втрачає здоров’я та віддає своє життя за Україну в сьогоднішній неспровокованій війні, яку підступно розпочала рф. Українські воїни, як і їхні предки багато десятиліть тому, ведуть війну за життя, незалежність та свободу. І їхня героїчна боротьба неодмінно принесе Україні Перемогу та Мир!

Слава Україні! Слава Збройним Силам України! Вічна пам’ять і шана Героям, які віддали життя за свободу!


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux