Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
Атомна енергетика у період трансформації
Опубліковано 07 листопада 2019 року о 15:43

06 листопада 2019 року у найбільшому виставковому центрі України відбувся День атомної енергетики «Атомна енергетика у період трансформації», у рамках XVII Міжнародного форуму «Паливно-енергетичний комплекс України: сьогодення та майбутнє».

 

Форум як платформа для встановлення плідного діалогу енергетичного співтовариства та влади зібрав керівників профільних міністерств, державних органів, українських та міжнародних експертів у сфері енергетики, представників бізнесу та усіх, хто цікавиться розвитком та безпекою енергетичного ринку країни.

 

 

Григорій ПЛАЧКОВ, Голова Державної інспекції ядерного регулювання України, відкриваючи першу стратегічну панель «Держава та атомна енергетика: вектори взаємодії для зростання економіки та високих соціальних стандартів», привітав учасників та зауважив, що такого роду заходи сприяють визначенню ролі України на глобальному ринку енергетичних послуг, обговоренню питань підвищення рівня безпеки атомних електростанцій та перспектив розвитку атомної енергетики.

«Атомна енергетика в Україні є основою забезпечення енергетичної незалежності країни та забезпечує понад п’ятдесят відсотків електроенергії. Енергетична стратегія України на період до 2035 року, визначає необхідність вибору реакторних технологій для будівництва нових атомних енергоблоків на заміщення потужностей атомних електростанцій, які будуть виводитися з експлуатації. Тільки спільні наші зусилля, розуміння важливості культури безпеки сприятимуть забезпеченню ядерної та радіаційної безпеки у країні при впровадженні нових реакторних технологій. При цьому варто пам’ятати про зобов’язання України у рамках міжнародних конвенцій, насамперед, забезпечення незалежного статусу регулюючого органу», – наголосив Григорій Плачков.

У виступі «Впровадження нових реакторних технологій» Андрій ШЕПІТЧАК, начальник відділу ліцензування нових ядерних установок – державний інспектор Держатомрегулювання, наголосив, що діяльність суб’єктів із впровадження в Україні нових реакторних технологій скоординовано зі стратегічними напрямами розвитку країни. Також Держатомрегулювання вивчає досвід регулюючих органів таких країн, як США та Канади, бере участь у заходах МАГАТЕ стосовно підходів до ліцензування малих модульних реакторів.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux