Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
8 листопада 2018 року Заступник Голови Держатомрегулювання – Тріпайло Руслана взяла участь у 27-му Міжнародному форумі «Дні якості в Україні 2018»
Опубліковано 09 листопада 2018 року о 11:12

8 листопада 2018 року Заступник Голови Держатомрегулювання – Тріпайло Руслана взяла участь у 27-му Міжнародному форумі «Дні якості в Україні 2018». Під час доповіді було відзначено, що в Держатомрегулювання з 2005 року система управління якістю розглядається як інструмент забезпечення належного виконання законодавчо визначених завдань і функцій та є механізмом системного вдосконалення і підвищення ефективності державного регулювання ядерної та радіаційної безпеки.

Розроблені, затверджені, постійно актуалізуються та використовуються в практичній діяльності Держатомрегулювання «Загальна настанова з управління якістю, настанови з нормотворчої, дозвільної та наглядової діяльності» та 18 методик основних процесів функціонування Держатомрегулювання.

З 2008 року в Держатомрегулювання з метою перевірки функціонування та подальшого розвитку системи управління якістю щорічно проводяться внутрішні аудити. Також застосовується практика проведення зовнішніх аудитів із залученням міжнародних експертів, зокрема МАГАТЕ. У їх висновках відзначено, що впроваджена система управління якістю відповідає міжнародним стандартам та є ефективним кроком удосконалення роботи Держатомрегулювання.

У 2017 році Держатомрегулювання було підтверджено відповідність системи управління якjості новому міжнародному стандарту ISO 9001:2015 «Системи управління якістю. Вимоги» та отримано міжнародний сертифікат компанії «TUV NORD Ukraine» (дочірня компанія всесвітньо відомого органу сертифікації - німецького концерну TUV NORD Group).

Керівництво Держатомрегулювання постійно приділяє увагу питанню запровадження та забезпечення функціонування системи управління якістю. Зокрема, в 2018 році документи системи управління якістю доповнені розділами «Аналіз ризиків» та «База знань щодо процесу». В рамках методики «Аналіз діяльності Держатомрегулювання з боку керівництва та планування» було розроблено порядок «Аналізу здійснення ризиків та можливостей системи управління діяльністю (SWOT-аналіз)». Також було розроблено нову методику процесу «Управління знаннями», метою якого є забезпечення працівників Держатомрегулювання необхідною, актуальною, об’єктивною та повною інформацію для прийняття регулюючих рішень. Необхідно окремо відмітити високий рівень компетенції з питань якості членів Комісії з питань управління якістю Держатомрегулювання.

Досвід, набутий у процесі запровадження системи управління якістю активно застосовується під час виконання заходів, спрямованих на забезпечення реалізації державної політики в сфері використання ядерної енергії, вдосконалення системи адміністративних послуг, державної служби та державного управління.

Системний підхід, що полягає у координації усіх аспектів діяльності з планування, реалізації, контролю і оцінювання взаємопов’язаних процесів для результативного та ефективного досягнення цілей виявився дієвим і прогресивним інструментом.

Система управління, побудована за такою моделлю, охоплює організаційні, ресурсні, методологічні і соціальні фактори та націлена на безперервний саморозвиток і удосконалення. Це сприяє впровадженню нових форм і методів планування та оцінювання, кадрового менеджменту та лідерства, зокрема, стратегічного планування, функціонального обстеження, розробки профілів професійної компетенції, стандартів адміністративних послуг з урахуванням місії Держатомрегулювання, специфіки і потреб регулюючої діяльності. Такий підхід і практика в повній мірі відповідає новому стандарту МАГАТЕ «Лідерство та менеджмент для забезпечення безпеки», GSR Part 2, 2016.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux