Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
63-тя сесія Генеральної конференції МАГАТЕ: підсумки роботи першого дня
Опубліковано 17 вересня 2019 року о 08:58

У Відні пройшов перший день масштабного заходу: 63-тя сесія Генеральної конференції Міжнародного агентства з атомної енергії, яка триватиме до 20 вересня.

 

IMG-5293

 

Генеральна конференціяце вищий директивний орган МАГАТЕ, що об’єднала високопосадовців та представників країн-членів Агенства 171 країн та різних міжнародних і регіональних організацій, які протягом п’яти днів обговорюватимуть та прийматимуть рішення щодо широкого кола питань, що стосується діяльності Агентства.

 

Перше пленарне засідання Генеральної конференції розпочав вітальним словом виконуючий обов’язки Генерального директора МАГАТЕ, Корнел Феруце.

 

«На Генеральній конференції ми маємо продемонструвати мирне, безпечне та надійне використання ядерних технологій у всьому світі. Цей захід надає можливість кожній країні проаналізувати нашу діяльність, обмінятися досвідом та визначити майбутній шлях роботи», – зазначив пан Корнел.

 

Також вшанували пам’ять Генерального директора, Юкіі Амано, та одноголосно погодили проєкт резолюції про його пам’ять, внесок у розвиток Агенства та в мирне використання атомної енергії.

 

Цьогорічну делегацію від України очолив Григорій Плачков, Голова Інспекції ядерного регулювання України.

 

ц

 

16 вересня під його керівництвом провели робочі зустрічі із Ніною Кромнієр, Головою Шведського агентства з радіаційної безпеки, SSM. Сторони обговорили стан двостороннього співробітництва між Україною та Швецією у сфері радіаційної безпеки. Пан Григорій подякував шведським колегам за багаторічне плідне співробітництво та підтримку, яка надається для розвитку системи ядерного регулювання України, і запросив пані Кромнієр відвідати Україну у 2020 році ознайомитися із результатами двостороннього співробітництва та об’єктами ядерної інфраструктури України.

 

Під час роботи 63 сесії Генеральної конференції Голова Держатомрегулювання зустрівся із паном Бароззо, керівником відділу департаменту гарантій МАГАТЕ. Вони обговорили стан виконання Україною Угоди про застосування гарантій та додаткового протоколу до неї. Пан Бароззо з повагою відзначив співробітництво з Україною та планове виконання нею завдань, що були узгоджені за результатами засідання групи Вищого рівня із питань реалізації гарантій SIRG, яке проходило в Україні у травні 2019 року. Учасники обговорили ряд питань, вирішенню яких потрібно приділити увагу до кінця 2019 року, а також погодилися продовжити комунікацію на засадах відкритості та взаємоповаги.

 

 

Також делегація України зустрілася із представниками Канади та провела двосторонню зустріч. Із паном Джейком Хосл, помічником заступника міністра природних ресурсів Канади, обговорили питання розвитку малої атомної енергетики в Канаді та перспективи впровадження малих модульних реакторів в Україні, домовились про підготовку проєкту двосторонньої міжнародної угоди, яка охоплюватиме питання співпраці, що становить спільний інтерес України та Канади на шляху розвитку ядерної енергетики.

 

Детальніше інформація за посиланнямhttps://www.iaea.org/

Слідкуйте далі за новинами на сайті Держатомрегулюванняwww.snrc.gov.ua

 

у

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux