Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
18 березня 2019 року в Києві розпочала роботу експертна місія МАГАТЕ
Опубліковано 21 березня 2019 року о 14:16

У рамках забезпечення ядерної та радіаційної безпеки, надійного фізичного захисту ядерних установок, ядерного матеріалу, радіоактивних відходів та інших джерел іонізуючого випромінювання Україна, починаючи з 2007 року, успішно співпрацює з МАГАТЕ, застосовуючи один із механізмів взаємодії - це Інтегрований план з підтримки ядерної захищеності Україна - МАГАТЕ. План розробляється на конкретні періоди, загалом 3 роки, і включає такі розділи, як вдосконалення законодавчої і регуляторної бази, заходи запобігання, виявлення та реагування на події у сфері ядерної захищеності, вдосконалення кадрового потенціалу.

18 березня 2019 року в Києві розпочала роботу експертна місія МАГАТЕ щодо розробки Інтегрованого плану з підтримки ядерної захищеності Україна - МАГАТЕ на період 2019-2021 роки (далі - План). У її роботі представники регулюючих органів Норвегії та Швеції беруть участь у якості спостерігачів.

Протягом останнього періоду, який припав на 2016-2018 роки, Держатомрегулювання спільно з іншими центральними органами виконавчої влади України, зокрема Міністерством енергетики та вугільної промисловості України, Державною службою України з надзвичайних ситуацій, УкрДО «Радон», Службою безпеки України, МВС, Адміністрацією Державної прикордонної служби України тощо проведено низку заходів, направлених на підвищення ядерної захищеності в державі, вилучення із незаконного обігу радіоактивних матеріалів, навчання та тренування персоналу.

Так, у січні 2016 року проведено практичний семінар тему «Порядок взаємодії місцевих та центральних органів виконавчої влади при реагуванні на виявлення у незаконному обігу радіоактивних матеріалів», лютому 2017 року - «Порядок дій на місці скоєння злочину з використанням радіоактивних матеріалів», липні 2017р. - «Експертна місія щодо підходів МАГАТЕ до розробки дорожньої карти для розбудови системи виявлення радіоактивних матеріалів поза регулюючим контролем у сфері ядерної захищеності», червні 2018р. - практичний семінар щодо Координації дій зацікавлених сторін при зборі, підготовці та наданні інформаційних повідомлень стосовно радіоактивних матеріалів, які перебувають поза регулюючим контролем, для подальшої передачі їх до Бази даних МАГАТЕ щодо до інцидентів та незаконного обігу радіоактивних матеріалів (ITDB)».

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux