Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
З урахуванням пропозицій засідань Ліцензійної комісії Західної інспекції з ядерної та радіаційної безпеки у серпні 2020 року Держатомрегулюванням прийнято 7 рішень щодо ліцензування діяльності з використання джерел іонізуючого випромінювання (ДІВ)
Опубліковано 09 вересня 2020 року о 08:00

З урахуванням пропозицій засідань Ліцензійної комісії Західної інспекції з ядерної та радіаційної безпеки у серпні 2020 року Держатомрегулюванням прийнято 7 рішень щодо ліцензування діяльності з використання джерел іонізуючого випромінювання (ДІВ):

1. Про видачу ліцензії на право провадження діяльності з використання ДІВ строком дії 5 років підприємству "Лікувально-діагностичний центр Святого Луки" Івано-Франківського Архієпархіального Управління Української Греко-Католицької Церкви".

2. Про анулювання ліцензії на право провадження діяльності з використання ДІВ у зв’язку із заявою ліцензіата приватному підприємству "НОРДІК".

3. Про внесення змін та переоформлення ліцензії на право провадження діяльності з використання ДІВ у зв’язку із реорганізацією юридичної особи та наміром продовжити строк дії ліцензії: КНП "Івано-Франківський спеціальний заклад надання психіатричної допомоги Івано-Франківської обласної ради".

4. Про внесення змін до ліцензії на право провадження діяльності з використання ДІВ у зв’язку із наміром продовжити строк дії ліцензії: товариству з обмеженою відповідальністю "шведсько-українська клініка "ЕНГЕЛЬХОЛЬМ", КП Стрийської районної ради Львівської області «Стрийська районна лікарня», ФОП Тиховичу Володимиру Леонідовичу.

6. Про внесення змін до ліцензії на право провадження діяльності з використання ДІВ у зв’язку із наміром поширити її дію на додаткове ДІВ: КНП Яворівської районної ради Львівської області "Новояворівська районна лікарня імені Юрія Липи".

За результатами планових перевірок дотримання вимог та норм ядерної та радіаційної безпеки при провадженні діяльності з використання ДІВ у ТОВ "Діагностичний лікувально-реабілітаційний курортний комплекс "РІКСОС-ПРИКАРПАТТЯ" та ФОП Дербаба О.М. (м. Трускавець Львівської обл.), які використовують генеруючі пристрої у діагностичній радіології, виявлено окремі порушення норм та правил радіаційної безпеки:

у приміщеннях для очікування рентгенодіагностичних процедур (коридорах) відсутня інформація для жінок дітородного віку щодо необхідності повідомлення лікаря-рентгенолога про вагітність; не забезпечено навчання з питань радіаційної безпеки особи, до службових обов’язків якої належить здійснення організаційно-розпорядчих функцій, пов’язаних із забезпеченням радіаційної безпеки та персоналу, що здійснює використання джерел іонізуючого випромінювання (ТЗОВ "РІКСОС-ПРИКАРПАТТЯ");

не забезпечено періодичну перевірку дозоформувальних параметрів комп’ютерного томографа та радіаційного контролю потужності доз випромінювання на робочих місцях персоналу, у приміщеннях і на території, суміжних з процедурною, а також технічне обслуговування томографа (ФОП Дербаба О.М.).

З метою усунення виявлених порушень вимог радіаційної безпеки керівникам вищезазначених закладів видано приписи.

За результатами інспекційних обстежень КНП "ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ПЕРИНАТАЛЬНИЙ ЦЕНТР" та Львівської міжобласної філії державного спеціалізованого підприємства "Об'єднання "Радон" встановлено відповідність наданих документів фактичному стану справ та можливість видачі ліцензії.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux