Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
Слідом за ДНТЦ ЯРБ – Систему електронного документообігу запровадить Держатомрегулювання
Опубліковано 13 липня 2016 року о 09:18

12 липня в ІА «Укрінформ» відбувся прес-брифінг на тему «Впровадження Системи електронного документообігу (СЕД)». Першою держструктурою в Україні, де запровадили СЕД, став Державний науково-технічний центр з ядерної та радіаційної безпеки (ДНТЦ ЯРБ), що є організацією технічної підтримки регулюючого органу. Зовсім скоро естафету в ДНТЦ ЯРБ перейматиме Дежатомрегулювання. Ці та інші питання обговорювали на спільному прес-брифінгу секретар Національної ради реформ, заступник Глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків, Голова Державної інспекції ядерного регулювання України Сергій Божко та Директор Державного науково-технічного центру  з ядерної та радіаційної безпеки Ігор Шевченко.

Дмитро Шимків підкреслив, що протягом 2-х років сфера електронного урядування суттєво просунулась вперед в Україні. Було реалізовано цілу низку проектів.

«За два роки було реалізовано такі проекти, як портал E-Data для моніторингу публічних фінансів. Запущений та успішно працює портал електронних петицій до Президента. Запущена та працює електронна система публічних закупівель ProZorro. Громадяни отримали змогу оформити біометричні паспорти. Було проведено тендер на 3G, завдяки чому державний бюджет отримав 11 млрд. гривень. Створено електронну систему вільного доступу до інформації про майнові права на нерухомість. Запроваджено електронний апостиль та інші сервіси, які раніше були доступні лише старим бюрократичним паперовим способом. І це ще не повний перелік», додав Заступник Глави АПУ.

СЕД була розроблена силами штатних співробітників Адміністрації Президента України. Роботу над системою було розпочато у серпні 2014 року, а вже 1 лютого 2015 року вона була введена у дослідну експлуатацію.

Партнерство Державного науково-технічного центру з ядерної та радіаційної безпеки з АПУ по запровадженню Системи електронного документообігу розпочалося в березні 2016 року, коли АПУ анонсувала безкоштовну її передачу державним установам та органам влади.

«ДНТЦ ЯРБ був майже повністю готовий до впровадження Системи електронного документообігу як з технічної, так і з професійної точок зору. Технічна та програмна база Центру практично повністю відповідала технічним вимогам до встановлення СЕД АПУ, і тому не виникало потреби у додаткових фінансових витратах. Весь процес встановлення, випробування та адаптації СЕД АПУ до особливостей нашого підприємства зайняв близько 2-х місяців, з яких 1 місяць ми витратили на доопрацювання недоліків нашої платформи Порталу знань та 1 місяць безпосередньо на впровадження СЕД. З кінця червня система прийнята у дослідну експлуатацію», повідомив Ігор Шевченко.

Фахівцями Державної інспекції ядерного регулювання України та ДНТЦ ЯРБ було проведене комплексне вивчення питання створення системи управління знаннями, робочими процесами та електронним документообігом.

«Рішення щодо Системи електронного документообігу, яке було запропоноване командою розробників Адміністрації Президента України, органічно вписалося у наше бачення подальшого розвитку системи управління знаннями. Тому ми взялися за реалізацію пілотного проекту з впровадження системи у ДНТЦ ЯРБ. Після завершення дослідної експлуатації СЕД в ДНТЦ ЯРБ, фахівці Центру запровадять її у нашому відомстві», повідомив Голова Держатомрегулювання Сергій Божко.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux