Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
Робоча зустріч з представниками Федерального відомства радіологічного захисту Німеччини (BfS)
Опубліковано 07 липня 2016 року о 15:32

6 липня 2016 року Держатомрегулювання відвідали представники Федерального відомства з радіологічного захисту Німеччини (BfS) в рамках підготовчого візиту до проведення у вересні ц.р. у зоні відчуження міжнародних навчань з вимірювання іонізуючого випромінювання мобільними лабораторіями.

 

Під час зустрічі були обговорені технічні та організаційні питання, зокрема проект програми тренувань, коло учасників, розподіл обов’язків та взаємодії, забезпечення радіаційного захисту персоналу, що буде залучений до тренувань в реальних польових умовах радіаційного забруднення на території зони відчуження.

Планується, що у таких навчаннях, що проводяться за ініціативи BfS на прохання Федерального Міністерства Німеччини із захисту навколишнього середовища, безпеки ядерних реакторів та будівництва, братимуть участь мобільні радіометричні лабораторії Агенції радіаційного захисту Швеції, а також організацій та відомств України, що мають обов’язки контролю радіаційного стану навколишнього середовища.

Приймаючою організацію міжнародних тренувань виступає Державна науково-дослідна установа «Чорнобильський центр з проблем ядерної безпеки, радіоактивних відходів та радіоекології» за сприянням Державного Агентства України з управління зоною відчуження та Посольства ФРН в Україні.

Метою таких тренувань є підготовка та підтримка кваліфікації персоналу щодо вмінь працювати у реальних полях підвищеного іонізуючого випромінювання, перевірка точності вимірювань та ефективності застосування різних методів, а також відпрацювання взаємодії та формату обміну результатами вимірювань на випадок ядерних аварій.

Такі тренування провадяться в Україні вперше і вони є унікальною можливістю для інтеграції України в європейські системи аварійної готовності та реагування, які після аварії на АЕС Фукусіма в Японії сфокусовані на розширення зон запобіжних заходів та побудові радіаційного захисту населення на результатах системних і точних вимірювань розповсюдження радіонуклідів у навколишньому середовищі та продуктах харчування.

Крім представників Держатомрегулювання у зустрічі з німецькими колегами взяли участь заступник Директора ДНТЦ ЯРБ з наукових питань Олексій Дибач, начальних відділу радіаційного захисту Володимир Богорад та начальник лабораторії аналізу радіаційної безпеки АЕС Олeксандра Слепченко. Під її керівництвом екіпаж мобільної радіометричної лабораторії «RanidSONNІ» із застосуванням як самої мобільної лабораторії, так і переносного обладнання радіаційного контролю, що знаходиться в розпорядженні експертів ДНТЦ ЯРБ, також братиме учать у цих міжнародних навчаннях.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux