Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
Результати діяльності Південної інспекції з ядерної та радіаційної безпеки у грудні 2020 року
Опубліковано 11 січня 2021 року о 09:00

Південною інспекцією з ядерної та радіаційної безпеки (на правах самостійного управління) Держатомрегулювання у грудні 2020 року проведено 2 планові інспекційні перевірки та 1 інспекційне обстеження.

З метою перевірки дотримання вимог ядерного законодавства, норм, правил та стандартів з радіаційної безпеки при поводженні з джерелами іонізуючого випромінювання (далі - ДІВ) державними інспекторами Південної інспекції Держатомрегулювання було проведені інспекційні перевірки:

- ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "КАРДІКА АСІСТАНС" (місто Одеса), що здійснюють діяльність з використання (експлуатації та зберігання) ДІВ при проведенні рентгенодіагностичних досліджень пацієнтів;

- ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "МИКОЛАЇВСЬКИЙ ГЛИНОЗЕМНИЙ ЗАВОД" (Миколаївська обл., Вітовський район, село Галицинове), що здійснює діяльність з використання (отримання (придбання), експлуатації, зберігання, технічного обслуговування, ремонту, монтажу та демонтажу) ДІВ у технологічних процесах, при проведенні досліджень виробів підприємства та рентгенодіагностичних досліджень пацієнтів.

За результатами інспекційної перевірки ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "МИКОЛАЇВСЬКИЙ ГЛИНОЗЕМНИЙ ЗАВОД" встановлено, що переглянутий акт визначення рівня фізичного захисту потребує погодження у встановленому порядку, порядок оформлення допуску до особливих робіт потребує приведення до вимог чинного законодавства /керівник потребує отримання допуску до виконання особливих робіт, допуск до виконання особливих робіт персоналу оформлено не в повному обсязі, перелік посад працівників, робота на яких потребує допуску до виконання особливих робіт, потребує перегляду та погодження з Держатомрегулювання/.

Керівництву зазначеного підприємства надано припис щодо усунення виявлених порушень та недоліків з визначенням відповідних термінів виконання.

За результатами планової інспекційної перевірки ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "КАРДІКА АСІСТАНС" порушень не виявлено та складено акт.

У зв'язку з наданням документів на оформлення ліцензії у сфері використання ядерної енергії
проведено інспекційне обстеження:

- ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "МЕДЕЯ" (місто Одеса), що подало заяву про отримання ліцензії на право провадження діяльності з використання (експлуатації та зберігання) ДІВ при проведенні рентгенодіагностичних досліджень пацієнтів.

За результатами інспекційного обстеження встановлено наявність умов для проведення заявленого виду діяльності з використання ДІВ, стан радіаційної безпеки визнано задовільним. встановлено можливість видачі ліцензії.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux