Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
Протокол спільного засідання Громадських рад при Держатомрегулювання та ДАЗВ від 19 жовтня 2016 року
Опубліковано 30 листопада 2016 року о 11:11

ПРОТОКОЛ

Спільного засідання Громадських рад при

Державній інспекції ядерного регулювання України

та

Державному агентстві України з управління зоною відчуження

 

Дата: 19.10.2016

Адреса: м. Київ, бул. Лесі Українки, 26

 

Присутні члени Громадської ради при Державному агентстві України з управління зоною відчуження:

Дем’янюк Віталій Володимирович, Марайкін Ростислав Валерійович, Сирота Олександр Юхимович, Бродський Олександр Юхимович, Мирний Сергій Вікторович.

 

Присутні члени Громадської ради при Державній інспекції ядерного регулювання України:

Рожило Ярослав Олександрович, Кошарна Ольга Павлівна, Купний Валентин Іполитович, Архангельський Костянтин Вадимович (передав голос Рожилу Я.О.), Мамчур Ігор Віталійович (передав голос Рожилу Я.О.), НЕЦУ (Юрій Урбанський, Ірина Головко), «Екоклуб» (Лаврінчук Анастасія Василівна).

 

Запрошені особи:

ДАЗВ: Коптєв Є.С. – секретар Громадської ради при ДАЗВ, , Сова С. І. – завідувач сектору з питань захисту населення від Чорнобильської катастрофи, Вербило М. О. - начальник відділу з питань ЧАЕС та поводження з відпрацьованим ядерним паливом Управління з питань зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС та поводження з радіоактивними відходами, Парашин С.К. – радник Голови, Рожкова Г.І. – фахівець з питань міжнародного співробітництва Служби інформації, зовнішніх зв’язків та зв’язків з громадськістю.

Держатомрегулювання: Божко С.Г. – Голова, Козулько Т.В. – в.о. секретаря Громадської ради при Держатомрегулювання, Рибалко Н.В. – начальник Управління безпеки поводження з РАВ; Шендерович В.Я. – радник Голови; Кондратьєв С.М. – начальник відділу зняття з експлуатації ДНТЦ ЯРБ.

ДСП «Чорнобильська АЕС»: Шефер К.Л. – заступник Генерального директора Чорнобильської АЕС, Кондратенко С.О. – заступник Головного інженера об‘єкту «Укриття».

 

1. Про затвердження порядку денного

Заслухали:

Дем‘янюк В.В., Рожило Я.О. оголосили порядок денний спільного засідання Громадських рад.

 

ВИРІШИЛИ:

1.     Затвердити порядок денний спільного засідання Громадських рад.

2. Спільне обговорення “Стратегії подолання наслідків Чорнобильської катастрофи та відродження територій, що зазнали радіаційного забруднення”.

 

ВИРІШИЛИ:

2.     Провести обговорення доопрацьованого проекту “Стратегії подолання наслідків Чорнобильської катастрофи та відродження територій, що зазнали радіаційного забруднення” на спільному засідання Громадських рад при Державній інспекції ядерного регулювання України та Державному агентстві України з управління зоною відчуження.

3.     Запросити зацікавлених членів Громадської ради при Державній інспекції ядерного регулювання України та Державному агентстві України з управління зоною відчуження на засідання Міжвідомчої робочої групи з розробки проекту Стратегії подолання наслідків Чорнобильської катастрофи та відродження територій, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи для обговорення змін до проекту.

4.     Повторно висвітлити на сайті Державного агентства України з управління зоною відчуження контактні дані особи, відповідальної за збір та узагальнення зауважень та пропозицій до проекту Стратегії

 

3. Ризики, пов'язані з реалізацією міжнародних проектів, які викликані незаконними діями третіх осіб (зокрема, ситуація з “Південенергомонтаж”, що може зашкодити вчасному виконанню взятих на себе Україною міжнародних зобов'язань).

ВИРІШИЛИ:

5.     Надіслати спільний лист Громадських рад при Держатомрегулювання та ДАЗВ Директору Національного антикорупційного бюро України Ситнику А.С., Голові Служби безпеки України Грицаку В.С., Міністру внутрішніх справ України Авакову А.Б., Міністру юстиції України Петренку П.Д.

 

4. Розробка Державної екологічної програми поводження з радіоактивними відходами та відпрацьованим ядерним паливом.

ВИРІШИЛИ:

6.     Підтримати розробку Державної екологічної програми поводження з радіоактивними відходами та відпрацьованим ядерним паливом.

 

5. Здійснення процедур контролю радіаційної безпеки при введенні в експлуатацію НБК та використання цієї інформації для інформаційної кампанії про досягнення в ліквідації наслідків Чорнобильської АЕС.

ВИРІШИЛИ:

7.     Звернути увагу ДАЗВ, Держатомрегулювання, Чорнобильської АЕС на необхідність активної інформаційної компанії по висвітленню події, пов‘язаної з насуванням НБК, в т.ч. в частині радіаційної безпеки та ризиків.

8.     Чорнобильській АЕС врахувати фактор можливої конденсації вологи у підарковому просторі НБК у період – з моменту насування НБК до введення в експлуатацію системи вентиляції НБК.

 

Голова Громадської ради при Держатомрегулювання

 

 

Рожило Я.О.

 

Голова Громадської ради при ДАЗВ

 

 

 

Дем’янюк В.В.

 

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux