Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
Продовження терміну експлуатації енергоблоку №2 Запорізької АЕС
Опубліковано 19 серпня 2016 року о 12:39

З метою залучення громадськості до обговорення питань щодо прийняття рішень, які можуть впливати на стан довкілля, надання можливості вільного доступу до інформації про діяльність органів виконавчої влади Державна інспекція ядерного регулювання України з 19 серпня по 18 вересня 2016 року проводить публічне громадське обговорення питання про можливість продовження експлуатації ядерної установки - енергоблоку № 2 Запорізької АЕС.

На виконання вимог Закону України «Про дозвільну діяльність у сфері використання ядерної енергії» експлуатуюча організація ДП НАЕК «Енергоатом» надала на розгляд Держатомрегулювання Заяву про внесення змін до ліцензії серії ЕО №000196 на право здійснення діяльності «експлуатація ядерних установок Запорізької АЕС» у зв’язку із забезпеченням безпечної довгострокової експлуатації енергоблоку №2 Запорізької АЕС на енергетичних рівнях потужності після досягнення встановленого проектом строку служби.

У Звіті з періодичної переоцінки безпеки (ЗППБ) енергоблоку № 2 Запорізької АЕС, який відповідно до законодавства є обов’язковим додатком до Заяви, експлуатуючою організацією обґрунтовано можливість безпечної довгострокової експлуатації енергоблоку до 19 лютого 2026 року (із матеріалами комплексного аналізу безпеки енергоблоку № 2 Запорізької можна ознайомитись за посиланням).

Держатомрегулюванням завершена державна експертиза ядерної та радіаційної безпеки матеріалів ЗППБ енергоблоку № 2 Запорізької АЕС (з висновком державної експертизи можна ознайомитись за посиланням).

З метою перевірки повноти і достовірності відомостей, що містяться в поданих ДП НАЕК «Енергоатом» документах, визначення спроможність заявника дотримуватися умов провадження заявленого виду діяльності, встановлених нормами та правилами з ядерної та радіаційної безпеки в період з 15 по 19 серпня 2016 року на майданчику Запорізької АЕС було проведене Комплексне інспекційне обстеження. З актом комплексного інспекційного обстеження можна ознайомитись за посиланням.

Зі змістом проекту рішення Держатомрегулювання за результатами розгляду Заяви ДП НАЕК «Енергоатом» (від 03.07.2015 № 9607/06) про внесення змін до ліцензії серії ЕО 000196 на право здійснення діяльності «експлуатація ядерних установок Запорізької АЕС» можна ознайомитись за посиланням.

Документи ВП «Запорізька АЕС» (Звіт про екологічний аудит ВП «Запорізька АЕС», Звіт «Розробка матеріалів оцінки впливу на навколишнє середовище при експлуатації Запорізької АЕС») доступні за посиланням.

Ознайомитись із Звітом Запорізької АЕС про громадське обговорення матеріалів з обґрунтування безпеки продовження терміну експлуатації енергоблоків №1,2 ВП «Запорізька АЕС» у понадпроектний термін можна ознайомитись за посиланням.

 

Зауваження та пропозиції до проекту рішення приймаються до 18 вересня 2016 року:

- адреса: Державна інспекція ядерного регулювання України, м. Київ, 01011, вул. Арсенальна 9/11 (в письмовому вигляді);

- e-mail: pr@hq.snrc.gov.ua

Контактна особа: Козулько Тарас Вікторович - завідувач Сектору інформаційно-аналітичного забезпечення та зв‘язків з громадськістю, тел. (044) 254-34-49, факс. (044) 254-33-11.

 

В рамках публічного громадського обговорення Державна інспекція ядерного регулювання Україна за участю замовника проекту рішення (ДП НАЕК «Енергоатом») проводить громадське слухання, яке відбудеться 16 вересня 2016 року о 13:00 за адресою: Запорізька обл., м. Енергодар, вул. Центральна, 6, Культурно-діловий центр Запорізької АЕС.

Телефони для довідок: (06139) 6-21-81.

Контактна особа: Меркулова Лариса Іванівна - начальник інформаційного центу ВП «Запорізька АЕС».

 

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux