Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
Потрібна правдива інформація – звертайтеся до експертів
Опубліковано 26 липня 2016 року о 14:20

Нині у тренді публічно коментувати специфічні, професійні теми непрофесіоналами. Псевдо-експерти – на кожному кроці. Держатомрегулювання закликає громадськість довіряти лише достовірній, перевіреній інформації з надійних джерел, особливо що стосується сфери ядерної та радіаційної безпеки.

«Якщо потрібна експертна точка зору з питань безпеки використання ядерної енергії, звертайтеся до офіційних джерел інформації», – ділиться директор Департаменту з питань безпеки ядерних установок Держатомрегулювання Борис Столярчук. «Нещодавно у вітчизняних ЗМІ з’явилася низка неправдивих матеріалів про нібито важку аварію на першому енергоблоці Хмельницької АЕС. Незважаючи на офіційний коментар цієї події на веб-сайті Держатомрегулювання, країною почали ширитися чутки від людей далеких від питань ядерної та радіаційної безпеки. Шкода, що далеко не всі журналісти звернулися до нас за більш детальним коментарем», – зауважив він.

«Окрім Держатомрегулювання, як органу державного регулювання ядерної та радіаційної безпеки, професійний коментар завжди можна отримати у відповідальної експертної організації ДП «Державний науково-технічний центр з ядерної та радіаційної безпеки», – додав Борис Столярчук.

Директор з питань інформації та зав’язків з громадськістю Асоціації «Український ядерний форум» Ольга Кошарна радить актуальну інформацію про всі події на АЕС шукати як на сайті компанії НАЕК «Енергоатом», що є оператором всіх АЕС України та відповідно до законодавства відповідає за забезпечення ядерної та радіаційної безпеки при експлуатації АЕС, так і на сайтах АЕС.

«Хмельницька АЕС на своєму сайті та на сторінці в Фейсбуці поінформувала про інцидент та роз’яснила, що насправді відбулося. Крім того, за коментарями можна звернутися до прес-служби компанії НАЕК «Енергоатом», – стверджує Ольга Кошарна.

«На жаль, події у ядерній енергетиці останнім часом коментують політики та експерти, в сфері професійних інтересів яких є газова, нафтова або взагалі медійна галузі. Вони не мають відповідної освіти, не відвідують спеціалізованих заходів, що організує НАЕК «Енергоатом» та Асоціація «Український ядерний форум», під час яких можна отримати інформацію від галузевих фахівців. Обурює також нерозбірливість українських ЗМІ, які масово починають розповсюджувати інформацію без перевірки фактів та уточнення їх у професіоналів. Вважаю, що в ситуації, коли країна перебуває у стані війни, коли кожний день гинуть наші захисники, що, безумовно, впливає на психологічний стан суспільства, розповсюдження чуток про важкі аварії на АЕС є фактично актом психологічної наруги над суспільством, а також елементом гібридної війни проти України», - переконана директор з питань інформації та зав’язків з громадськістю Асоціації «Український ядерний форум» Ольга Кошарна.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux