Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Людям із порушенням зору
A- A+
Українською
In English
Колегію за результатами роботи Держцентрякості та ДНТЦ ЯРБ – проведено
Опубліковано 29 вересня 2016 року о 17:33

29 вересня відбулося засідання Колегії про результати роботи державних підприємств, які належать до сфери управління Держатомрегулювання.

Ефективність роботи за 2015 рік та I півріччя 2016 року презентували Директор Державного центру регулювання якості поставок та послуг (Держцентрякості) Олександр Кутовий та Директор Державного науково-технічного центру з ядерної та радіаційної безпеки (ДНТЦ ЯРБ) Ігор Шевченко.

«Основними напрямами діяльності Держцентрякості є оцінка відповідності, стандартизація, а також, експертне та метрологічне забезпечення діяльності регулятора», – розпочав доповідь Олександр Кутовий.

З його слів, у цілому за останні роки кількість виданих сертифікатів та проведення експертних робіт є стабільними. Кількість робіт по прийманню комплектуючих ядерного палива та контейнерів для свіжого палива є належною.

З 2011 року на Держцентрякості покладено виконання функцій Метрологічної Служби, що включає розробку методик та організацію проведення повірок, ремонту засобів вимірювальної техніки. «На жаль, за звітний період цей напрям робіт не реалізовувався через відсутність коштів регулюючого органу та міжнародної технічної допомоги», – зазначив очільник відомства.

За напрямом стандартизації у 2015 році Держцентрякості гармонізував та прийняв три стандарти. Крім того, в 2015 році проведено експертизи 11 проектів гармонізованих стандартів організацій України НАЕК «Енергоатом», в 2016 – 14 проектів. Наразі на стадії розробки в Держцентрякості знаходяться ще 2 стандарти.

«Що стосується показників ефективності діяльності підприємства, на жаль, у першому кварталі 2015 року нами допущено невиконання плану, у другому кварталі – ситуацію виправлено», – зізнався Олександр Кутовий. Основними причинами невиконання плану у першому кварталі Директор підприємства назвав постійне реформування структур, пов'язаних з НАЕК «Енергоатом», арешти його рахунків та скорочення кількості доручень регулятора на проведення робіт з оцінки відповідності.

Після доповіді Олександра Кутового присутні заслухали Директора ДНТЦ ЯРБ Ігоря Шевченка.

У 2015-му році ДНТЦ ЯРБ внесено до переліку об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки й безпеки України. В 2016-му – перереєстровано в Державному реєстрі наукових установ, яким надається державна підтримка й переведено до складу Відділення фізико-технічних проблем енергетики Національної академії наук України. В 2015-му визнано «Підприємством року» й «Лідером галузі», в 2016-му титул «Лідер галузі» – здобуто повторно.

«Цьогоріч нас перереєстровано як наукову установу з внесенням підприємства до групи А (лідери), підтверджено відповідність фінансової звітності чинному законодавству, ресертифіковано систему управління якістю як відповідну ISO 9001, підтверджено вимірювальні можливості лабораторії RanidSONNI», – ділиться Ігор Шевченко. За його словами, соціальний захист персоналу ДНТЦ ЯРБ – на доволі високому рівні. В центрі діє система добровільного медичного страхування, здійснюється фінансування фізкультурних та оздоровчих заходів.

За звітний період підприємство виконало 794 й виконує 123 експертизи.

«Наукова діяльність підприємства розвивається. Ми освоюємо різні напрями, є активними на міжнародній арені. Наразі беремо участь у семи тендерах у рамках проекту «NUGENIA»*. Сподіваюся, з семи спроб щось та виграєм», – всміхається Ігор Шевченко.

Важливу роль у ДНТЦ ЯРБ займає міжнародна діяльність. Центр вдало реалізував значу кількість міжнародних проектів. Динаміка за цим напрямом – доволі суттєва.

Не менш успішними є інформаційна та просвітницька діяльність. Наразі проводиться ребрендинг підприємства. Здійснено низку робіт по модернізації офіційного веб-сайту.

«У цьому році ми запровадили систему електронного документообігу. Зараз проводимо етап її дослідної експлуатації», – підсумовує Ігор Шевченко.

По закінченню доповідей Колегія одноголосно прийняла рішення визнати роботу ДНТЦ ЯРБ та Держцентрякості такою, що відповідає оцінці «добре».

 

*NUGENIA – міжнародна некомерційна асоціація, що займається дослідженнями і розробкою технологій у галузі ядерної енергетики, з акцентом на атомні станції II та III поколінь. Дана організація забезпечує розробку та підтримку науково-технічної бази та доступ до неї ядерної спільноти шляхом ініціювання та підтримки міжнародних дослідницьких проектів і програм.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux